Дјечије позориште мисли на дјецу

Иако ове недјеље неће уживо играти представе, Дјечије позориште Републике Српске у петак, 26, суботу 27. и у недјељу 28. марта емитује своје наслове онлајн.
На јутјуб каналу у петак у 18 часова, на репертоару је представа „Биберче“, у режији Живомира Јоковића, у суботу, такође у 18 часова емитујемо представу „Нисмо сви летачи“, у режији Игора Тешића, те у недјељу, 28. марта, у 11 часова емитујемо представу „Украдени принц и изгубљена принцеза“, у режији Живомира Јоковића.
Свјесни своје улоге у друштву и обавезе да национални театар за дјецу својим ангажманом мора да допринесе социјализацији и психолошком развоју најмлађих, Дјечије позориште не може да буде по страни и да не реагује на психолошку кризу узроковану предугим трајањeм пандемије вируса корона.
За разлику од одраслих који имају способност да „ново нормално“ прихватају рационално, дјеца су најрањивија група, којој се са свих аспеката мора посветити посебна пажња.
Дјечије позориште не смије да дозволи да култура буде маргинализована и да се занемарује благотворност којом умјетност оплемењује и дјелује на људе. Својим упорним позивима, обавјештењима и порукама родитељима и малишанима да буду уз своје позориште, национални театар за дјецу Републике Српске ангажовано и предано стоји на првој линији одбране од отуђења, малодушности и снижавања цивилизацијских критеријума, јер је умјетност насушна потреба за развој појединца и друштва.