„Коњић Грбоњић“ за најмлађе у Дјечијем позоришту Српске

У Дјечијем позоришту Републике Српске почео је рад на новој представи – „Коњић Грбоњић“, Петра Першова, у режији Иване Драгутиновић Маричић.
Аутор драматизације „Коњића Грбоњића“ је Милан Гајић.
У представи играју Божана Бијелић, Александра Спасојевић, Раде Костић, Драган Вучић, Свјетлана Андрић, Драгана Илић, Саша Терзић, Душко Мазалица и Александар Руњић.
Сценографију и израду лутака потписује Берина Шушчевић, уз сараднике Петру Јоцић и Васка Јорданова, костимограф је Јелена Стојчић, композитор Младен Матовић.
Београдској редитељки Ивани Драгутиновић Маричић ово је прва сарадња са Дјечијим позориштем Републике Српске, а и ансамбл је појачан са још једним младим умјетником – глумцем Александром Руњићем, који се представио бањалучкој публици у бројним представама Народног позоришта Републике Српске и Градског позоришта „Јазавац“.
„Коњић Грбоњић“ дио је лектире за ученике 3. разреда основне школе, а сматра се једном од најпопуларнијих бајки за дјецу. Настојећи да сваке године изведе наслов, који је дио обавезне лектире у основним школама Републике Српске, национални театар за дјецу овим постиже оптималну интеракцију у комуникацији школе – театар.
Покровитељ представе је Министарство просвјете и културе, а премијера се очекује почетком септембра.