„Konjić Grbonjić“ za najmlađe u Dječijem pozorištu Srpske

U Dječijem pozorištu Republike Srpske počeo je rad na novoj predstavi – „Konjić Grbonjić“, Petra Peršova, u režiji Ivane Dragutinović Maričić.
Autor dramatizacije „Konjića Grbonjića“ je Milan Gajić.
U predstavi igraju Božana Bijelić, Aleksandra Spasojević, Rade Kostić, Dragan Vučić, Svjetlana Andrić, Dragana Ilić, Saša Terzić, Duško Mazalica i Aleksandar Runjić.
Scenografiju i izradu lutaka potpisuje Berina Šuščević, uz saradnike Petru Jocić i Vaska Jordanova, kostimograf je Jelena Stojčić, kompozitor Mladen Matović.
Beogradskoj rediteljki Ivani Dragutinović Maričić ovo je prva saradnja sa Dječijim pozorištem Republike Srpske, a i ansambl je pojačan sa još jednim mladim umjetnikom – glumcem Aleksandrom Runjićem, koji se predstavio banjalučkoj publici u brojnim predstavama Narodnog pozorišta Republike Srpske i Gradskog pozorišta „Jazavac“.
„Konjić Grbonjić“ dio je lektire za učenike 3. razreda osnovne škole, a smatra se jednom od najpopularnijih bajki za djecu. Nastojeći da svake godine izvede naslov, koji je dio obavezne lektire u osnovnim školama Republike Srpske, nacionalni teatar za djecu ovim postiže optimalnu interakciju u komunikaciji škole – teatar.
Pokrovitelj predstave je Ministarstvo prosvjete i kulture, a premijera se očekuje početkom septembra.