Припреме за „Малу вучицу“

Иако Дјечије позориште Републике Српске већ два викенда емитује своје представе онлајн и виртуелно комуницира са својом публиком, у радионицама националног театра је почео велики посао.
Пред театром је нова сезона и жеља да и новим насловима обрадује своју публику. Први од наслова је представа „Мала вучица“, по тексту и у режији Тамаре Кучиновић из Осијека.
Да би глумачки ансамбл лакше прионуо пробама, а да не би било изгубљено драгоцјено вријеме чекајући оптималне епидемиолошке услове за рад на сцени, у Бања Луку је допутовала Аљона Павловић, сценографкиња из Ријеке, која ће на сцени Дјечијег позоришта оживјети чудесну шуму у којој живи мала породица вукова.
Умјетнички тандем Кучиновић-Павловић представио се бањалучкој публици представама „Смрзнуте пјесме“, Градског казалишта лутака из Ријеке, односно, “Бајка о изгубљеном времену”, Позоришта лутака из Мостара, које су биле блиставе представе 18. Међународног фестивала позоришта за дјецу Бања Лука 2019. године.
Ријеч је о регионално најнаграђиванијем умјетничком ауторском тиму, због чега је амбициозност овог пројекта са бањалучким ансамблом још изазовнија.
Док браварске, столарске и тапетарске радионице буду израђивале сценографију за „Малу вучицу“, надати се да ће и глумци и техника Дјечијег позоришта бити вакцинисани, како би безбједно изашли на сцену и посветили се умјетничком процесу настанка представе.
Датум премијере представе реално зависи од епидемиолошке ситуације, али је намјера Позоришта да духом оптимизма организује процес рада, како би били безбједни сви чланови колектива, а све фазе припреме прошле у најбољем реду.