„Седам гавранова“ играју за првог селектора

Овогодишња европска пријестоница културе, Нови Сад ће током 2022. године бити епицентар занимљивих умјетничких садржаја, од којих ће, неке, по самом организовању, бити установљене да се одржавају и убудуће.

Један од таквих високореферентних догађаја, из визуре театра, је и усвојени пројекат да се у мају организују „Новосадске позоришне игре“, а у продукцији и према концепту Позоришта младих Нови Сад.

Тако је, из Позоришта младих Дјечијем позоришту Републике Српске већ стигао позив за учешће, због чега ће данас у Бања Луку допутовати Михајло Несторовић, директор овог Позоришта и селектор првих „Новосадских позоришних игара“. Колега Несторовић ће гледати представу „Седам гавранова“, браће Грим, у адаптацији и режији Јакуба Максимова.

Подсјећамо, премијера „Седам гавранова“ изведена је 15. децембра 2021., а ова представа чији је квалитет већ добио високе оцјене бањалучке публике и јавности, нада се добром исходу и када је селекторска одлука у пигању.

Дјечијем позоришту би импоновало да национални театар Републике Српске буде дио атмосфере и умјетничких остварења у овогодишњој европској пријестоници културе, а учешће на тек установљеном фестивалу би у контексту будућег времена било још једна адреса на којој би се снажно представљала умјетност за дјецу Републике Српске.