Дјечије позориште Републике Српске на 25. Сусретима позоришта/казалишта лутака БиХ

Дјечије позориште Републике Српске прихватило је позив организатора за учешће на 25. Сусретима позоришта/казалишта лутака БиХ , који се одржавају од 12. до 16. септембра у Културном центру Бугојно.
Ансамбл националног театра за дјецу представиће се са двије представе – „Седам гавранова“, бајком браће Грим, по драматизацији и у режији Јакуба Максимова и представом „Kоболди, насталој по књизи Александра Диме „Медна каша грофице Берте“, а по драматизацији и у режији Тодора Валова.
У конкуренцији за награде 25. Сусрета позоришта/казалишта лутака БиХ наћи ће се и Босанско народно позориште Зеница који ће играти представу „Псић боје неба“, Позориште младих Сарајево ће као и ДПРС, извести двије представе – „Ако пчеле оду…“ и „Оловни војник“, Позориште лутака Мостар одиграће представу „Златокоса“, те Луткарско казалиште Мостар, које ће играти представу „Мој пријатељ Бумби“.
На 25. Сусретима луткара у Бугојну учествује и Академија умјетности Универзитета у Бањој Луци, која ће промовисати зборник студентских радова, под називом „Драме“.