Dječije pozorište Republike Srpske na 25. Susretima pozorišta/kazališta lutaka BiH

Dječije pozorište Republike Srpske prihvatilo je poziv organizatora za učešće na 25. Susretima pozorišta/kazališta lutaka BiH , koji se održavaju od 12. do 16. septembra u Kulturnom centru Bugojno.
Ansambl nacionalnog teatra za djecu predstaviće se sa dvije predstave – „Sedam gavranova“, bajkom braće Grim, po dramatizaciji i u režiji Jakuba Maksimova i predstavom „Koboldi, nastaloj po knjizi Aleksandra Dime „Medna kaša grofice Berte“, a po dramatizaciji i u režiji Todora Valova.
U konkurenciji za nagrade 25. Susreta pozorišta/kazališta lutaka BiH naći će se i Bosansko narodno pozorište Zenica koji će igrati predstavu „Psić boje neba“, Pozorište mladih Sarajevo će kao i DPRS, izvesti dvije predstave – „Ako pčele odu…“ i „Olovni vojnik“, Pozorište lutaka Mostar odigraće predstavu „Zlatokosa“, te Lutkarsko kazalište Mostar, koje će igrati predstavu „Moj prijatelj Bumbi“.
Na 25. Susretima lutkara u Bugojnu učestvuje i Akademija umjetnosti Univerziteta u Banjoj Luci, koja će promovisati zbornik studentskih radova, pod nazivom „Drame“.