Сарадња са Удружењем „Нова генерација“

Поштовани родитељи,
у жељи и доброј намјери да будемо ваши партнери и пријатељи у најважнијем животном добу ваше дјеце и да будемо истински дио њиховог дјетињства, молимо да се одазовете овој анкети и одговорите нам на питање:
– Да ли подржавате идеју да у оквиру „Малог театра под звијездама“ разговарамо на тему како превазићи психолошке баријере и посљедице које због пандемије вируса корона осјећају дјеца и како им у томе најбоље помоћи?“
Овим ријечима, на анкетном листићу, обратило се Дјечије позориште Републике Српске родитељима који су у суботу, 8., односно у недјељу 9. августа довели своје малишане на „Црвенкапу“, представу, којом је након пет мјесеци умјетнички ансамбл поново играо уживо за своју публику.
Од 47 анкетних листића, на свега 4 је заокружено „НЕ“, а на једном листићу су била заокружена оба одговора. 42 била су „ЗА“.
Овим је недвосмислено потврђено да је Дјечије позориште са разлогом покренуло властиту иницијативу да помогне и родитељима и дјеци у времену које је тешко и неизвјесно за сваку породицу.
Како би се ова идеја и реализовала, директор Дјечијег позоришта Република Српске разговарала је са психологом Сашом Рисојевићем, директором Удружења „Нова генерација“, која води услугу савјетодавне линије „Плави телефон“.
Договорено је да ова организација буде носилац пројекта, те да стручњаци из ове области осмисле начин и облик комуникације којом ће ова идеја бити спроведена у дјело.
Разговори би били организовани непосредно послије представа, када бисмо сви заједно, и дјеца и родитељи износили своја искуства, предлагали заједничке иницијативе и разговарали о емоцијама и доживљајима које сасвим сигурно, свако на свој начин носи протеклих мјесеци. Саговорници би били умјетници, педагози, психолози, како бисмо сви заједно и удружено пронашли путоказе ка истом циљу – радости, срећи и безбрижности наше дјеце.